18-05-14

Thema: "Mama, grootouder, letter, verjaar, zwem.........dagen"

 

Joepie! De reuzen mogen met de leerlingen mee gaan zwemmen! De kabouters blijven dan met z'n vijfjes bij juf Laura in de klas en mogen daarna ook nog even bij juf Nele gaan spelen Lachen !

Het zwemmen vinden de reuzen superleuk.
Wat was het druk! Voor Moederdag maakten we een portret van onze lieve mama's, we schilderden mama's op de deur, dronken geen koffie maar SCHILDERDEN met koffie en vierden weer feest voor de jarige!

Ook hadden de reuzen weer leuke dingen van thuis bij voor de letterdag. We speelden en werkten verder rond letters en vonden het leuk om in de lettertaal te praten.

Ook de grootouders hebben we eens goed verwend met een lekker ontbijt, een grootoudertocht en samen gezellig liedjes te zingen van vroeger en nu!

 

Thema: "Li, la, letterweek"

Voor de kabouters een "ri, ra, rijmweek" en voor de reuzen een "li, a letterweek" Lachen!

We maakten een lettertocht doorheen de school. Bij juf Nele vonden we al letters, bij ons in de klas al meer letters maar bij meester Jo vonden we er de meeste! We zagen er heel veel letters en cijfers en het was voor de reuzen leuk om te zien hoe ze daar als leerling leren lezen en schrijven. We gingen ook buiten op lettertocht en kwamen onderweg heel wat letters tegen!

We hadden ook weer jarigen in de klas dus er werd weer feest gevierd.
We speelden met letters en feestgerief in de zandbak en dansten op 'superlive' als opruimlied. We zochten letters in de krant, schreven zelf letters, speelden pictureka en scrabble, hielden een letterdag en maakten met de reuzen een letterboekje.
Ook hielpen we buiten het onkruid van onze tuin wegbrengen met kruiwagens.

Het sporten in de sporthal was superleuk omdat de mama's en de papa's mochten meedoen. Het was jammer genoeg wel de laatste sportdag van het schooljaar!

06-04-14

thema Pasen

konijn.jpgOp maandag gingen we samen met de kleuters van juf Nele naar een toneelvoorstelling kijken in het cultureel centrum van Houthalen. Het was echt heel mooi en wat waren onze kleuters flink! Zo rustig in en buiten de zaal! We waren superfiere juffen hoor!

Daarna luisterden we naar het paasverhaal en begonnen we aan onze paasmandjes te knutselen. Deze moesten tegen vrijdag klaar geraken want in de paasvakantie hebben we dit sowieso nodig voor al de eitjes die we gaan rapen! LachenWe moesten dunne stroken papier rijgen door papier, niet altijd gemakkelijk! We maakten ook nog kuikentjes die uit een eitje piepen en grote paaseieren versierd met crêpe-papier.In de poppenkamer speelden we de paashaas na die eitjes kwam rondbrengen.

Op woensdag vierden we Rube zijn verjaardag. Hiep hiep hoera! Rube is al 6 jaar geworden! Bedankt voor de lekkere taart en de blaasstiften.

Juf Daisy bracht haar konijn ook nog mee naar de klas. Dat was superleuk! Op donderdag keken we nog naar de poppenkast over een prins die op zoek was naar een kip die een heel mooi ovaal eitje kon leggen. Hij stuurde een brief rond in het hele land en liet allerlei kippen op sollicitatie komen. Geen enkele kip was geschikt. Ofwel legden ze helemaal niets, ofwel een windje, ofwel een houten vierkantig ei. Wat gek…! Tot er plots nog een laatste kip uit het niets opdook. Deze legde een supermooi ovaal eitje en mocht blijven. Wat was de prins gelukkig! De kip mocht via de rode loper plaatsnemen in het luxekippenhok en was ook tevreden.

Op vrijdag aten we 's middags rijst met ei en dronken hier een bekertje water bij. Heel sober, net zoals de kinderen in India. (En weet je wat? Dit smaakte zelfs beter als onze boterhammetjes!Verrast) Namiddag gingen we op Paaszoektocht met de hele school en toen we op school aankwamen was de paashaas geweest! VerrastWat een verrassing! Voor iedereen lag er een chocolade-eitje!

Fijne vakantie aan iedereen!!