09-06-14

Thema:"stenen"

 

Naar aanleiding van onze schoolreis naar het stenenmuseum speelden en werkten we in de klas al rond het thema stenen. We brachten allerlei soorten stenen van thuis mee, experimenteerden, poetsten en schuurden, maakten een stenenpad om te bewegen, maakten zelf een versje: "Er was eens een steen...", wogen de stenen, testte de hardheid van verschillende soorten stenen uit door ze stuk te kloppen, beschilderden bakstenen voor Vaderdag, luisterden naar het verhaal van 'Max en de toverstenen', speelden standbeeld, zochten woorden met "kei" enz...........

De schoolreis vonden we dan ook "kei'leuk"! Het bezoek aan het stenenmuseum was weer een topper en ook de speeltuin was"kei"leuk door het "kei"mooie weer, onze "kei"lekkere picknick die de mama's en papa's voor ons gemaakt hadden en het "kei"lekker ijsje dat we gesmuld hebben. 's Avonds waren we dan ook "kei"moe.

Ook deze maand was er weer een jarige! Deze leerde ons 'poepschuiven'! :)

De letter 'F' was ditmaal aan de beurt! Twee kleuters van onze klas (rara...) en twee leerlingen van meester Jo mochten op de groene lettertafel!

Ook het papier moest deze maand weer aan de straat gezet worden en we maakten voor Meester Marc een mooi schilderij omdat hij '50' was geworden!

Ten slotte skypten we nog met de kleuters van juf Nele naar Lina en Bryce. Ze zaten nog in pyjama en waren nog een beetje moe want ze kwamen nog maar net uit hun bed terwijl het voor ons al mamatijd was :)! We vonden het fijn dat ze voor ons zo vroeg opgestaan waren zodat we met hun konden skypen! We vonden het leuk om te horen dat alles goed met hun ging, konden allerlei vraagjes aan hun stellen en lieten met z'n allen weten dat we ze missen op onze school!

Commentaren

Bedankt voor de geweldige kabouter-en reuzentijd. Het was super om alles mee te volgen op de blog.

Gepost door: mama | 10-07-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.