18-05-14

Thema: "Cijfer, zwem, schaats, bib, letter..........dagen!"

Overal letters om te lezen en te schrijven, maar natuurlijk ook cijfers om te......... TELLEN!

Ook deze vonden we heel veel in de klas van meester Jo en we gingen enkele cijfers even lenen voor in onze klas. We speelden bingo, maakten met de reuzen een cijferboekje en hielden ook weer onze letterdag. Op onze letterdag maakten we van een kleuter een 'B-meisje' en praatte de hele dag de B-taal!

We keken samen naar Koekeloere, naar Moffel en Pier die op zoek waren naar een schat en daar heel wat voor moesten tellen voordat ze de schat vonden.

We gingen ook weer zwemmen, gingen schaatsen (zie aparte foto's, waarvoor dank Lachen), vierden feest, deden yoga met juf Nele Lachen (zie aparte foto's) en gingen voor de laatste keer naar de bib!

 

Thema: "Mama, grootouder, letter, verjaar, zwem.........dagen"

 

Joepie! De reuzen mogen met de leerlingen mee gaan zwemmen! De kabouters blijven dan met z'n vijfjes bij juf Laura in de klas en mogen daarna ook nog even bij juf Nele gaan spelen Lachen !

Het zwemmen vinden de reuzen superleuk.
Wat was het druk! Voor Moederdag maakten we een portret van onze lieve mama's, we schilderden mama's op de deur, dronken geen koffie maar SCHILDERDEN met koffie en vierden weer feest voor de jarige!

Ook hadden de reuzen weer leuke dingen van thuis bij voor de letterdag. We speelden en werkten verder rond letters en vonden het leuk om in de lettertaal te praten.

Ook de grootouders hebben we eens goed verwend met een lekker ontbijt, een grootoudertocht en samen gezellig liedjes te zingen van vroeger en nu!

 

Thema: "Li, la, letterweek"

Voor de kabouters een "ri, ra, rijmweek" en voor de reuzen een "li, a letterweek" Lachen!

We maakten een lettertocht doorheen de school. Bij juf Nele vonden we al letters, bij ons in de klas al meer letters maar bij meester Jo vonden we er de meeste! We zagen er heel veel letters en cijfers en het was voor de reuzen leuk om te zien hoe ze daar als leerling leren lezen en schrijven. We gingen ook buiten op lettertocht en kwamen onderweg heel wat letters tegen!

We hadden ook weer jarigen in de klas dus er werd weer feest gevierd.
We speelden met letters en feestgerief in de zandbak en dansten op 'superlive' als opruimlied. We zochten letters in de krant, schreven zelf letters, speelden pictureka en scrabble, hielden een letterdag en maakten met de reuzen een letterboekje.
Ook hielpen we buiten het onkruid van onze tuin wegbrengen met kruiwagens.

Het sporten in de sporthal was superleuk omdat de mama's en de papa's mochten meedoen. Het was jammer genoeg wel de laatste sportdag van het schooljaar!