06-04-14

thema Pasen

konijn.jpgOp maandag gingen we samen met de kleuters van juf Nele naar een toneelvoorstelling kijken in het cultureel centrum van Houthalen. Het was echt heel mooi en wat waren onze kleuters flink! Zo rustig in en buiten de zaal! We waren superfiere juffen hoor!

Daarna luisterden we naar het paasverhaal en begonnen we aan onze paasmandjes te knutselen. Deze moesten tegen vrijdag klaar geraken want in de paasvakantie hebben we dit sowieso nodig voor al de eitjes die we gaan rapen! LachenWe moesten dunne stroken papier rijgen door papier, niet altijd gemakkelijk! We maakten ook nog kuikentjes die uit een eitje piepen en grote paaseieren versierd met crêpe-papier.In de poppenkamer speelden we de paashaas na die eitjes kwam rondbrengen.

Op woensdag vierden we Rube zijn verjaardag. Hiep hiep hoera! Rube is al 6 jaar geworden! Bedankt voor de lekkere taart en de blaasstiften.

Juf Daisy bracht haar konijn ook nog mee naar de klas. Dat was superleuk! Op donderdag keken we nog naar de poppenkast over een prins die op zoek was naar een kip die een heel mooi ovaal eitje kon leggen. Hij stuurde een brief rond in het hele land en liet allerlei kippen op sollicitatie komen. Geen enkele kip was geschikt. Ofwel legden ze helemaal niets, ofwel een windje, ofwel een houten vierkantig ei. Wat gek…! Tot er plots nog een laatste kip uit het niets opdook. Deze legde een supermooi ovaal eitje en mocht blijven. Wat was de prins gelukkig! De kip mocht via de rode loper plaatsnemen in het luxekippenhok en was ook tevreden.

Op vrijdag aten we 's middags rijst met ei en dronken hier een bekertje water bij. Heel sober, net zoals de kinderen in India. (En weet je wat? Dit smaakte zelfs beter als onze boterhammetjes!Verrast) Namiddag gingen we op Paaszoektocht met de hele school en toen we op school aankwamen was de paashaas geweest! VerrastWat een verrassing! Voor iedereen lag er een chocolade-eitje!

Fijne vakantie aan iedereen!!