30-03-14

thema: 'de lente'

De lente is aangebroken, hoera! We gingen 's morgens vroeg op lentewandeling en luisterden naar de heerlijke stilte die ons omringde. Maar o, wat hoorden we plots? Het geluid van fluitende vogeltjes, ja hoor de vogels zijn terug van hun winterreis en hebben hun gevestigd in onze bomen. We zagen een aantal vogelnestjes. Ook zagen de tuintjes van onze buren er allemaal zo mooi uit! Vrolijke bloemen in prachtige kleuren! We werden er zelf vrolijk van! Toen we bij een boom stopten zagen we allemaal witte rondjes op de grond liggen. De juf vroeg wat dit was en er was sprake van confetti op de grond onder de kleuters. Daarna vertelde de juf in de klas een verhaal over een bloesemboom. Alle dieren dachten in het verhaal dat het gesneeuwd had en dat het winterseizoen nog bezig was. Bleek dat ze hun vergist hadden en het geen koude sneeuw was, maar dat het bloesems waren die in het rond vlogen en rond dwarrelden!! Geen sneeuw, maar dus ook geen confettiKnipogen

We maakten zelf ook een bloesemboom. De propjes crêpe-papier stelden de bloesems voor. We kleurden en verfden vrolijke vlinders in en knutselden lieveheersbeestjes en bloemen. Ook zaaiden we tuinkers in een potje. Elke dag mag de kleuter van de dag de verantwoordelijkheid dragen over deze potjes. We picknickten in de poppenkamer en gingen ook zelf buiten picknicken tijdens ons fruitmoment. Ondertussen vierden we de verjaardag van Jolien nog, HOERA, gefeliciteerd met je verjaardag en bedankt voor de lekkere cake! 

We sloten de week af met een poppenkastvoorstelling samen met de kleuters van juf Nele. Kikker was opgestaan en had last van lentekriebels. Hij sprong vrolijk in het rond en raakte zijn bril kwijt. Zonder bril zag hij niet zo goed. Bij die lentekriebels had hij ook nog eens last gekregen van verliefde kriebels. Hij ging op zoek naar zijn eend. Zijn mooie gele zachte pluizige eend, maar daarvoor viel hij regelmatig in zwijm bij al de andere dieren omdat hij niet zo goed zag. Uiteindelijk vond hij zijn bril terug en viel hij in de armen van eend. 

De commentaren zijn gesloten.