09-03-14

thema: 'Venetiaans carnaval'

We leerden twee weken over carnaval. We keken naar hoe ze in Venetië carnaval vieren en hoe ze dat hier bij ons doen in België. Dit bleek een groot verschil te zijn ! We brainstormden en besloten ook mooie maskers, capes en rokken te maken zodat wij ook eens gemaskerd carnaval  konden vieren zoals in Venetië. We dansten met onze danspartner een gemaskerde dans en verstopten ons regelmatig achter onze maskertjes zodat we elkaars gelaatsuitdrukking niet konden zien. Aan de hand van de mond konden we toch vaak achterhalen wie er achter het maskertje verstopt zat.

We vierden de verjaardag van Bowie, die superlekkere wafels en cakejes bijhad. Bedankt Bowie, ook voor de mooie cadeautjes!!

Plots hoorden we buiten een vreemd lawaai en moesten we toch even gaan kijken.Verrast Het bleek de boer te zijn, die langs de hondenschool heen en weer aan het rijden was. Een ideaal moment om de tractor eens van dichtbij te gaan bewonderen. Het was een prachtige dag en we volgden van dichtbij wat de boer aan het doen was. Eerst dachten we dat hij maïs aan het zaaien was, of worteltjes of aardbeitjes, maar jammer genoeg bleek het gewoon gras te zijn. We bekeken merkten op dat er grote en kleine groeven in het zand te zien waren. Robbe wist ons te vertellen vanwaar die groeven kwamen en legde uit dat dit de sporen waren die de tractor achterliet. Fascinerend om te zien hoe diep deze waren! We zagen eens van heel dichtbij hoe een stukje grond volledig omgeploegd werd en zagen voor het eerst een echte ploeg!

Daarna gingen we terug naar de klas om ons verder te verkleden en bijna elke dag werd er een optreden gegeven door ons wisselend klasorkestje. Er werd gespeeld op muziekinstrumenten, gedanst en gezongen. Terwijl de ene groep keek en beoordeelde, deed de andere groep zijn uiterste best om het zo mooi mogelijk te laten klinken. Pret verzekerd!LachenWe schilderden maskers en knutselden zelf maskertjes na uit het knutselboek. Op vrijdag was het dan zover! Onze carnavalstoet op school! Jammer dat het regende, maar dat weerhield ons niet om er weer een spetterende stoet van te maken. Waar was dat feestje? Op 't Sonnis was dat feestje zongen de kleuters, dus mogen we spreken van een geslaagd carnavalsfeest denken wij? Knipogen

Na de vakantie leren we twee weken over het thema: de supermarkt.

Commentaren

zeker een geslaagd carnavalsfeest!!! Zeer leuk gedaan!

Gepost door: elke, mama merel | 09-03-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.