21-02-14

thema: 'de ruimte'

We dompelden ons gedurende twee weken onder in de wereld van de ruimte. We speelden zelf de zon, de aarde en de planeten en zagen op die manier hoe de aarde rond de zon draait. We maakten onze eigen astronautenstoel waarmee we konden opstijgen naar de ruimte. We maakten astronautengevoelsmetertjes die we dagelijks tijdens het onthaal en tijdens het afscheid eventjes op het juiste astronautje plaatsten. Gelukkig voornamelijk veel vrolijke astronautjes in ons klasje! We hielden gesprekjes over onze gevoelens, over wat boos/vrolijk/bang/verdrietig precies is en wanneer je je zo kan voelen. We maakten onze eigen planeet en schilderden over de ruimte. Op vrijdag maakten we planetenpoffertjes in de klas die we zelf mochten versieren met bruine/witte suiker.

In de zandbak maakten we een maanlandschap na en in de poppenkast werden er druk ruimtescenario's nagebootst uit de verhaaltjes die verteld werden.

We telden af van 10 tot 0 en sprongen zelf de ruimte in, voordat we begonnen spelen in de hoeken. We bouwden met doosjes een reuzeraket en schilderden deze in leuke kleurtjes. We bouwden allerlei raketten en satelieten na.

We bespraken het woordje 'zwaartekracht' en zweefden tijdens de turnles in het rond zoals een astronaut dat doet. Ook deden we allerlei proefjes met magneten.

Elke ochtend mocht de kleuter die aan de beurt was een schuifje opentrekken uit het kastje. Zo was er een taalschuifje, rekenschuifje en ruimteschuifje waarin allerlei opdrachten zaten rondom dit thema.

Als afsluiter mochten we samen met de kleuters van juf Nele kijken naar de poppenkast.

De commentaren zijn gesloten.