11-01-14

Thema Driekoningen en Nieuwjaar

Op maandag was het een speciale dag. Het was een nieuwe maand en de eerste dag na de vakantie, maar er was nog iets speciaals. Het was DRIEKONINGEN! OnschuldigJuf vertelde het verhaal van de drie koningen. Caspar, Balthasar en Melchior werden uitvoerig besproken en bekeken en graag wilden we ook wel eens een koning zijn. We begonnen met zelf een kroon te knutselen. Zo konden we ons eindelijk voelen zoals de koningen uit het verhaal. We paradeerden door de klas en zongen driekoningen voor elkaar. Onze kroon konden we 's avonds misschien nog gebruiken om 'echt' driekoningen te gaan zingen. Ook maakten we een puzzeltje over driekoningen dat we zelf moesten uitknippen en inkleuren. Een nieuwe maandketting maken hoorde er ook bij, want we hadden geen enkele kalender meer in onze klasje met het nieuwe jaar!

Het nieuwe JAAR ging dan ook niet aan ons voorbij! We vertelden aan elkaar wat we met nieuwjaar gedaan hadden en wat we dan precies vieren. Sommige kleuters waren op mogen blijven tot er vuurwerk te zien was! VerrastWe maakten zelf vuurpijlen en schoten ze in de gang hoog de lucht in. pschtttt pschtttt BOEM ! We gebruikten een rietje om zo de verf op ons papier te laten 'ontploffen'. Een mooi vuurwerkspektakel werd het resultaat van ons blaasverven.

Met Juf Daisy maakten we tussendoor eiersalade, hmm lekker en wat konden we dit al goed!

Op woensdag was het Fleur B. haar verjaardag ! Hiephiephoera, het was feest in de klas en Fleur had een superlekkere cake bij in de vorm van een luchtballon. Wat mooi! Bedankt Fleur, ook voor het mooie prentenboek! Lachen

Als afsluiter maakten we op vrijdag zelf nog een lekkere appelcake voor de nieuwjaarsreceptie van de klas. Namiddag mochten we met z'n allen gezellig plaatsnemen aan de feesttafel. We smulden samen van de cake en klonken op het nieuwe jaar!

 

 

De commentaren zijn gesloten.