23-12-13

thema Kerstmis

We begonnen met ons klasje een huiselijke sfeer te geven, door met z'n allen gezellig de boom te zetten in onze onthaalhoek. Net zoals de meeste kleuters dit thuis ook al gedaan hadden met mama en papa.  In groepjes mochten we de boom er vrolijk laten uitzien. Intussen vergeleken we al spelend de verschillende ballen en slingers met elkaar en keken we wie er de langste/korste/dikste/dunste slinger had.

We haalden er een stoeltje bij want aan de bovenkant van de boom geraakten we zomaar niet. Juf zette de piek er bovenop en klaar was ie! Wat gezellig! Ineens merkte er iemand op dat de boom er onderaan nog zo kaal uitzag ten opzichte van de boom thuis. Ooohjaaa! Wij hadden nog geen pakjes om onder de boom te leggen. Iemand kreeg het geniaal idee om de kartonnen doosjes vanop de bouwmat met een leuk papiertje in te pakken en zo kwam onze pakjesfabriek tot stand.

Hier werd hard gewerkt! Eerst werd er van het inpakpapier een groot stuk papier afgeknipt en dan begon het vouwen en draaien en passen en meten om het doosje erin te krijgen zonder dat het er terug uitfloepte! Hulp zochten we bij elkaar! Alleen om een strikje te binden rond het doosje werd de hulp van de juf ingeroepen want dat was toch nog een hele klus! Al gauw werd onze boom een beetje feestelijker en kwamen er meer en meer pakjes onder te liggen. De kerstmannen in de pakjesfabriek waren op dreef!

's Middags kregen we 2x lekkere soep! Elke maandag een lekker kommetje voor ons dat smaakte! Eerst van Merel haar oma en daarna ook van Daan zijn mama! Wat werden we verwend!

Tussendoor werkten we aan onze knutselwerkjes voor onze nieuwjaarsbrief. Dit bestond uit meerdere stuks dus we hebben er wel eventjes over gedaan. Het afwerken met de glitters vonden we het leukste, strooien, wapperen en glitteren maar! Wat werd het mooi! We konden haast niet wachten om de werkjes mee naar huis te nemen. We oefenden elke dag op ons versje voor mama/papa en na twee weken waren we er klaar voor!

We leerden ook wat Kerstmis precies is. We kunnen nu perfect het kerstverhaal vertellen omdat we het zelf verschillende keren hebben nagespeeld in onze klas. We mochten uit de grabbeldoos een figuurtje trekken en dan mochten we in de poppenhoek de juiste kledij gaan zoeken en zo maakte iedereen van onze klas deel uit van het kerstverhaal. Ook speelden we vrij in onze poppenhoek die nu omgetoverd was tot een kerststal.

Elke keer als het zondag was geweest mochten we ook een nieuw kaarsje aandoen op onze Adventskrans. Zo wisten we dan dat wanneer al de 4 kaarsjes aan waren, het Kerstmis zou zijn!

Rikki was ook in ons klasje langsgekomen. Rikki had heel wat meegemaakt! De juf vertelde het verhaal van 'Rikki wil een kerstboom' waarin Rikki samen met zijn papa een kerstboom ging kopen. Later vertelde juf het ook nog eens via een verteltafel en wij mochten daar het verhaal ook naspelen. Ook op de computer konden we dit prentenboek nog eens digitaal bekijken. Rikki leefde een tijdje mee in ons klasje!

Op donderdag was het feest in de klas! We vierden de verjaardag van Daan. Vijf jaar was hij geworden! Op zijn verjaardagsstoel mocht hij een kaarsje uitblazen nadat iedereen voor hem had gezongen. Daarna smulden we met z'n allen van de cakejes die hij had meegebracht. Ze waren superlekker! Bedankt Daan!

Op de mat speelden we het spelletje tik-tak-boem. We mochten in een kring gaan staan en een kerstbal doorgeven. Deze kerstbal moest zo snel mogelijk doorgegeven worden want anders ontplofte hij en moest je gaan zitten. Wat spannend want we moesten ons heel goed concentreren.

Aan het einde van de week mochten we de neppakjes onder de boom terug uitpakken. Ook dit werd leuk. We dansten en sprongen in het rond met het dwarrelende papier in de lucht. Achteraf hadden we wel een heleboel om op te ruimen, maar dat gebeurde prima! Tijdens het opruimen zagen we ook dat onze vis Roos niet meer zoveel zag door haar water. Het was een beetje troebel geworden. We hielden een gesprekje over hoe wij ons zouden voelen in dat water en hoeveel keer wij ons wassen en algauw kreeg Roos een nieuw proper badje om in rond te zwemmen.

Vrijdag sloten we nog gezellig af met de hele school. Samen keken we in de eetzaal naar een film terwijl de juffen en de meester spaghetti voor ons maakten en namiddag wandelden we allemaal samen naar de schapenboer voor het Kerstverhaal in de stal.

Alvast een leuk begin voor de Kerstvakantie in te zetten!

Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar !!

Fijne Kerstvakantie aan iedereen!

 

De commentaren zijn gesloten.