14-12-13

thema Sint

Met al de Sintdrukte van de afgelopen weken, volgt hier nog een laattijdig verslagje!

De Sint kwam bij ons op school en samen met zijn gekke pieten ging hij op zoek naar de verstopte kadootjes op de speelplaats. Al heel snel vonden ze deze en gingen we met z'n allen naar de grote zaal. De meester en de juffen hadden deze speciaal voor de Sint versierd en zijn mooie stoel klaar gezet. We zongen een aantal liedjes en de mama's en papa's mochten ook komen meezingen. Het was één groot leuk feest om de verjaardag van de Sint te vieren! In de klas werkten we nog een weekje verder over de Sint want hij moest ook nog bij ons thuis komen. We begonnen met een verlanglijstje te maken. Dit zou ons definitieve zijn, want thuis hadden we er natuurlijk ook al wel eens ééntje gemaakt! We knipten uit speelgoedboekjes en kleefden het op de grote zak van Sinterklaas.We vulden de zak met propjes papier op zodat het leek of er al veel kadootjes in zaten. Op de zak verfden we de 'S' van sint of tekenden we zijn staf.

Met strijkparels maakten we nog verder pietjes en sintjes na, die de juf dan daarna voor ons streek zodat we deze mee naar huis konden nemen. Tijdens het onthaal mochten we met letterkoekjes uit onze lekkere koekjesdoos het zelfde aantal leggen als het cijfer dat op het blaadje stond. Soms wel best moeilijk want er waren cijfers bij die hoger waren dan 10!

Ook dansten we in de klas nog verder op de leuke Sintliedjes die we voor de Sint zijn bezoekje geleerd hadden.

We maakten een nieuwe maandketting, want het was al december! Wat vliegen de maanden toch voorbij! We tekenden er speciale symbooltjes op zoals een boek, een mijter, een kroon, een ster... want dat zijn de belangrijkste activiteiten van de maand. (bibliotheek, Sintbezoek, verjaardag Daan, Kerstmis...) Ook nummerden we de slinger van 1 t.e.m. 31. Dat was een hele klus om te tellen!

We maakten de mooiste tekeningen voor de Sint want ja hoor, hij kwam ook in ons klasje op bezoek! Wat spannend! Samen bedachten we een brief en de juf schreef op wat wij haar toefluisterden. We hingen al onze tekeningen op tegen de ton en maakten het bord voor de Sint klaar. Een pintje, een flesje water, een wortel en wat suikerklontjes mochten niet ontbreken bij het bord. Daan en Siebe schilderden nog een kacheltje zodat we ons bord gezellig aan het vuurtje konden klaarzetten. Het zag er prachtig uit! We waren er van overtuigd dat de Sint dit ook leuk zou vinden!

Na een lekker lang weekend thuis zaten we vol verwachting te raden of de Sint was geweest in ons klasje. Wat was de vreugde groot toen we ontdekten dat de Sint een brief terug had geschreven en natuurlijk waren we DOLblij met al het nieuwe speelgoed! Dankjewel lieve Sint hiervoor! De juf las Sint zijn brief voor en wij mochten naar hartelust beginnen spelen met het nieuwe speelgoed.

Onze nieuwe wc'tjes zijn ondertussen ook klaar. We gingen daar nog een kijkje nemen en een aantal kleuters wilden al meteen een plasje gaan doen bij de olifant, leeuw of zebra. Vanaf hoeven we nooit meer 'alleen' op het wc'tje te zitten. Reuzeleuk!

De commentaren zijn gesloten.