17-11-13

Thema:'Ri,ra,rijmen', landen en proefjes

Alweer een nieuwe maand, dus maakten we onze eigen maandketting van november!

Joepie, we krijgen nieuwe toiletjes. Leuk om deze werkzaamheden samen op te volgen !

In de schrijfhoek vonden we het leuk om voor elkaar tekeningen te maken, er een tekeningenboekje van te maken en erover te vertellen aan elkaar Lachen)

Ook het geheimzinnige koffertje ging weer mee naar huis. Aan de hand van vraagjes en tips proberen we te raden wat erin zit. Geraden.............. doe open, doe open, wij willen het zien!

Tijdens de ri,ra, rijmweek mochten we van thuis twee voorwerpen meebrengen die op elkaar rijmden. We maakten er een ri ,ra, rijmtafel mee, speelden het ri, ra, rijmspel en maakten het ri, ra ,rijmversje en ri, ra, rijmhuisjes!

Na de herfstvakantie waren sommige kleuters op vakantie geweest. We wilden graag te weten komen waar die landen nu juist lagen, dus haalden we er de wereldkaart bij, onze reuzeatlas, de wereldbol en de bijbehorende vlaggen. We vonden het leuk om zelf vlaggen te tekenen en te schilderen.

Ook de leerlingen van het eerste leerjaar kwamen nog eens bij ons op bezoek. Ze lieten ons zien hoe goed ze al konden lezen en vonden het fijn om nog eens met ons mee te spelen in de klas ! 

We deden kleurenproefjes, allerlei proefjes rond drijven en zinken en proefjes met magneten. We vonden het erg leuk om hier zelf mee te experimenteren !

Naar aanleiding van de week van de smaak maakten we zelf soep. Deze soep was niet om proefjes mee te doen maar wel om te laten proeven aan de mama's en de papa's en  zo ons soepproject voor te stellen. Hiervoor maakten we een groepswerk en stempelden we tussen welke verschillende soepen men kon kiezen.

Zoals je op de foto's kan zien, staan de ezels en het paard weer dicht bij ons in de buurt. Dit vinden we erg leuk als we buiten op de kleine speelplaats aan het spelen zijn ! 

Onze godsdienst ging dit keer natuurlijk over de ramp in de Filipijnen. We hielden er een kringgesprek rond en staken samen het kaarsje aan om te bidden.

Deze thema's zitten er weer op, dikwijls leven ze nog verder maar nu wordt het stilaan weer tijd om plaats te maken voor.................... DE SINT!

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.