03-11-13

thema : ' herfst deel 2 '

Deel 2 ! De verzamelde natuurmaterialen deden heel wat dienst in onze klas! We speelden en werkten hier nog verder mee! We maakten herfstkronen ( stempelen met spons en gebruiken van de herfstkleuren ), maakten herfstmandalas , versierden herfstbladeren en versierden onze deuropening van de klas door herfstbladeren aan een touw te rijgen !

Bij het afknippen van onze maandketting , telden we af en keken we erg uit naar de voorstelling van Dribbel ! En ja, het was de moeite!

Tussendoor bouwden we met de woodies  (weer een engels woordje bijgeleerd Lachen) of ook de kapla-blokken genoemd ! We vonden het leuk om samen te bouwen en samen afspraken te maken en ja natuurlijk ook om te meten welke toren het hoogste was, welke even hoog, ze samen even hoog maken enz.....!

Zoals gezegd wouden we van de paddestoelen meer te weten komen! Daarom gingen we  dit keer niet van de champignonnes proeven , maar wel een champignonneproef doen! We moesten 2 dagen wachten voor we het resultaat zagen. Dat was na 2 dagen tot onze teleurstelling maar mager, maar de derde dag kon je op het witte blad heel goed de 'sporen' van de paddestoel zien!

Omdat we nieuwe toiletjes krijgenLachen, moest het berghok leeg gemaakt worden! We vonden het leuk om te helpen verhuizen en nadien in de lege ruimte samen onze echo te horen en met onze heen- en weerschriftjes onze versjes en liedjes samen op te zeggen!

Ook sporten in de sporthal stond deze maand op het programma. Het was leuk om met de hele school in een grote sporthal samen te bewegen en samen te sporten! We konden er basketballen, turnen, voetballen, dansen, netballen, rusten en lezen enz.....!

Tussendoor maakten we een leuk fotokader voor de trouw van meester Pieter-Jan! Het werd een mooi CADEAU voor op zijn BUREAU! Lachen Proficiat aan meester Pieter-Jan en Ine!!!

De laatste dag tracteerde juf Laura nog voor haar verjaardag en als afsluiter maakten we met de hele school nog een superleuke pompoenentochtLachen!!!

De commentaren zijn gesloten.