02-11-13

thema:'herfst deel 1'

 Na het thema slakken..........thema herfst! Ook het thema slakken bleef nog verder leven in onze klasLachen!

Gewapend met emmertjes en een vuilzak brachten we een bezoek aan het bos in de buurt van onze school! Een loof- en naaldbos! We verzamelden er allerlei natuurmaterialen voor in de klas ,vulden onze vuilzak met allerlei achtergelaten afval en zongen hierbij het lied' dom dom , dom dom , gieregieregom' want wie laat er nou zijn afval in het bos achterAfgesloten! We vonden er allerlei natuurmaterialen (mos, dennenaalden,  denneappels,  verschillende soorten bladeren ,  eikels enz......), kwamen er een mierenhoop tegen waar we de mieren aan het werk zagen en zagen er de prachtigste paddestoelen waar we wat meer over wouden te weten komen! Ook meester Jo was  met de kinderen van zijn klas op bezoek in het bosLachen!

We namen het natuurmateriaal mee naar de klas om te sorteren, er een ontdektafel van te maken, te wegen ( licht en zwaar), te tellen ( vullen van 1 tot 10), te koken in de poppenhoek enz.....!

We knutselden met natuurmaterialen, maakten een telkaart, leerden over de schepping, dansten op de herfstmuziek van Vivaldi en verzamelden natuurmateriaal van op onze speelplaats voor in onze klas ( noten kraken,  pellen , delen en samen opsmullen )! We leerden over de bladeren van de boom met hun bladnerven, verkleuringen, bladmoes, bladrand enz... en vonden het zalig om bij harde wind in de bladeren te spelen, hoog in de lucht te gooien en naar beneden te laten dwarrelen! Wirrelewarrele doen de blaadjes, wirrelewarrele door de lucht! kijk eens rond op de grond........!

De maandketting van oktober had heel wat in petto! Een toneelvoorstelling'Oogappel' waardoor we muziektaal konden praten in onze klas ( Do do si la? Si si la doLachen ) en een herfstwandeling in het klankenbos waar we met een eigen plan de weg konden volgen en zo een leuke wandeling maakten tussen allerlei kunst door de natuur!

We hadden ook een stageaire, Bea , 14 dagen bij ons op bezoek! Ze speelde, leerde en werkte samen met ons! We dansten met haar en maakten samen met haar muziek op onze zelf uitgevonden djembéLachen!

We maakten lekkere poreisoep met leuke kaasvormpjes en aan de hand van een plan op papier maakten we een tekening om op het raam te vingerverven!

Ook brachten we deze maand een bezoek aan de bib en mochten er zelf een boek kiezen om mee naar de klas te nemen!

Natuurlijk mochten we het speelbos naast onze school niet vergeten! Een superleuk, gezellig, donker, mysterieus naaldbos waar het leuk is om te turnen, te tellen ( per 2,3,4...bij een boom gaan staan) en waar we nog allerlei natuurmaterialen hebben gevonden om onze ontdekhoek aan te vullen!

En wat we natuurlijk ook niet mochten vergeten was om af en toe eens in de schrijfhoek op onze eigen ' blog' te kijkenLachen!

De commentaren zijn gesloten.