30-09-13

thema 'vrienden'

We speelden als vrienden in de klas en verdienden een pluim als we samen speelden of mochten een wasknijper ophangen als we aardig waren voor elkaar.

We zongen het liedje: 'Neen, tegen ruzie, iedereen is anders' en maakten vriendschapsbandjes voor onszelf en voor elkaar. Op vrijdag keken we naar het filmpje van 'Kikker vindt een vriendje' en hielden een gesprekje over hoe vriendjes met elkaar omgaan en wie of wat eigenlijk 'een vriendje' is. Daarna maakten we een grote vriendschapsboom waarbij de boom onze klas voorstelde en elk blaadje een vriendje van de klas.

We speelden veel samen, speelden levende memory samen met het 1e en 2e leerjaar en deden in de klas veel opdrachten per 2 zoals car-wash (yoga).

Volgende keer komen er foto's over het thema slakken en thema de herfst waar we nog steeds rond aan het spelen en aan het werken zijn.

thema ' de klas'

We kozen ons eigen kenteken, onze eigen stempel voor op onze werkjes en maakten onze eigen doos om werkjes in te steken, onze heen-en weerschriftjes, verjaardagstaarten, een deurposter met 'Welkom' op enz,...

De nieuwe kleuters konden onze klas verkennen en we maakten kennis met ons bord met pictogrammen, de maandketting van september en de liedjes en versjes van de dagen van de week.

We brachten ook een bezoekje aan de klas van meester Jo om te kijken naar de reuzen van vorig jaar die nu leerling geworden zijn en hoe het in het eerste leerjaar was en wat zij al allemaal geleerd hadden.

Door het mooie weer speelden we onze fotozoektocht op de speelplaats, konden we buiten picknicken, zetten we het papier buiten aan de straat en dansten we met z'n allen de "mooi-weer-dans"!

We kwamen op de dag van de sportclub in sportkledij naar school, onze vis was terug uit vakantie, we maakten zelf speeldeeg en lekkere appelravioli-flapjes uit juf Nele haar kookboek en we hadden een jarige in de klas.

Kortom het was een heerlijke start van het nieuwe schooljaar!

Groetjes,

de juffen

26-09-13

Welkom!

 

welkom.jpg

Dag lieve mama's & papa's !
Vanaf vandaag kunnen jullie de avonturen van jullie kapoen, excuseer:

'kabouter' of 'reus' volgen op deze webblog.
Iedere week of om de 2 weken zullen hier foto's geplaatst worden en zo kan jullie kleuter thuis een woordje uitleg geven over zijn/haar belevenissen van de voorbije weken. Geniet ervan!

Alvast veel lees-en kijkplezier!